Meningsskapare: den har platsen skaffade jag för att bygga upp en samling av människor och sammanhang som jag vill dela vidare till andra. Intryck som jag fastnar för. Ofta om: skrivande, språk, kommunikation, möten, hållbart, normer, existens, försanthållanden, samhällsbyggande, organisationer.

Vem är jag?

Marie. Kommer från Nora i Bergslagen och är uppvuxen i gruvlandskapet där det som är över ytan är långtifrån allt som finns – därunder finns det mer. Alltid.

Foto Johan Okker.

Foto Johan Okker.

Meningsskaparna jag fastnar för brukar syssla med berättelser, delaktighet, kommunikation, möten, hållbart, arbetsliv, ledarskap, språkutveckling, förhållandet mellan kropp & själ, bilder, sociala studier och processer, normbrytande, religion och/eller samhällsbyggande. Eller bra kreativa tips, saker jag inte hade en aning om…

Vad jag gör (har gjort, i vissa fall) och förhoppningsvis kan något om:
– Planerar, genomför och analyserar kommunikation i olika kanaler och med olika syften. Det är framför allt det jag jobbar med, sedan december 1999.
– Textbehandlar – gillar särskilt att jobba med tonalitet och rörelse i språket.
– Skriver bokmanus och berättelser, som tyvärr oftast hamnar i byrålådan. Tre roliga sociala former av skrivande jag varit med om: kursen Världsbyggnad för scifi och fantasy, kursen Att skriva sin själ och skrivretreat på Tre Björnar.
– Är med och utvecklar demokratiska mötesformer och medlemsengagemang, till exempel Fika för rätt lön som nämndes i Resumé.
– Arbetslivets ups and downs har jag satt mig in i under många års jobb på fackförbund.
– Är med och processar fram textunderlag och gör formen till trycksaker som ger resultat. Till exempel det här handlingsprogrammet, som kanske bidrog till två nya mandat efter förra valet.
– Redaktörskap: i tio år var jag redaktör för tidningen Aspekten, för och med fjortontusen fackligt förtroendevalda i Vision.
– Påverkar genom politik. Fram till årsskiftet 2015/2016 var jag kommunfullmäktigeledamot, suppleant i barn- och ungdomsnämnden och sammankallande för politisk miljögrupp.
– Är med i samhällsbygget som volontär och i olika föreningar
– Fotograferar. Mina bilder finns bland annat på Flickr.
– Påverkar, lär mig saker, får en massa tips och bygger rum på sociala medier. Här på Twitter.
– Lär mig saker på nätkurser, bland annat i pedagogik (vt 2016), kreativt skrivande, psykologi med inriktning personlighetspsykologi, stadsliv och hållbar utveckling (ht 2015)
– Är feminist, vilket påverkar min syn på världen och samhället.
– Är Fair Trade-ambassadör.
– Är förälder, i ständig utveckling.
– Har varit prästkandidat i Västerås stift. Antagen hösten 2004. Och nu jobbar jag i religionsbranschen.
– Har varit teaterförman på V-Dala nation och varit med i olika amatörteateruppsättningar på Periskop, Botkyrka amatörteaterförening, av Riksteatern med mera.

Sensommaren 2015 blev jag publicerad i riktig bok för första gången: en antologi med texter för barn i börja-skolan-åldern. Hoppas på mer – det finns många texter som dräller i byrålådorna.

Mejla gärna!