Meningsskapare: den har platsen skaffade jag för att bygga upp en samling av människor och sammanhang som jag vill dela vidare till andra. Intryck som jag fastnar för. De där intervjuinläggen har det tyvärr inte blivit så mycket av som jag tänkte. Men det skulle i så fall säkert handla om skrivande, språk, kommunikation, möten, hållbart, normer, existens, försanthållanden, hur vi väver ihop tid och rum, samhällsbyggande, organisationer.

Vem är jag?

Marie. Kommer från Nora i Bergslagen och är uppvuxen i gruvlandskapet där det som är över ytan är långtifrån allt som finns – därunder finns det mer. Alltid.

Foto Johan Okker

Meningsskaparna jag fastnar för brukar syssla med berättelser, delaktighet, kommunikation, möten, hållbart, arbetsliv, ledarskap, språkutveckling, förhållandet mellan kropp & själ, bilder, sociala studier och processer, normbrytande, religion och/eller samhällsbyggande. Eller bra kreativa tips, saker jag inte hade en aning om…

Vad jag gör (har gjort, i vissa fall) och förhoppningsvis kan något om:
– Planerar, genomför och analyserar kommunikation i olika kanaler och med olika syften. Det är framför allt det jag jobbar med, sedan december 1999.
– Textbehandlar – gillar särskilt att jobba med tonalitet och rörelse i språket.
– Skriver bokmanus och berättelser, som tyvärr oftast hamnar i byrålådan. Tre roliga sociala former av skrivande jag varit med om: kursen Världsbyggnad för scifi och fantasy, kursen Att skriva sin själ och skrivretreat på Tre Björnar.
– Är med och utvecklar demokratiska mötesformer och medlemsengagemang, till exempel Fika för rätt lön som nämndes i Resumé.
– Arbetslivets ups and downs har jag satt mig in i under många års jobb på fackförbund.
– Är med och processar fram textunderlag och gör formen till trycksaker som ger resultat. Till exempel det här handlingsprogrammet, som kanske bidrog till två nya mandat efter förra valet.
– Redaktörskap: i tio år var jag redaktör för tidningen Aspekten, för och med fjortontusen fackligt förtroendevalda i Vision.
– Påverkar genom politik. Fram till årsskiftet 2015/2016 var jag kommunfullmäktigeledamot, suppleant i barn- och ungdomsnämnden och sammankallande för politisk miljögrupp.
– Är med i samhällsbygget som volontär och i olika föreningar
– Fotograferar. Mina bilder finns bland annat på Flickr.
– Påverkar, lär mig saker, får en massa tips och bygger rum på sociala medier. Här på Twitter.
– Lär mig saker på nätkurser, bland annat i pedagogik (vt 2016), kreativt skrivande, psykologi med inriktning personlighetspsykologi, stadsliv och hållbar utveckling (ht 2015)
– Är feminist, vilket påverkar min syn på världen och samhället.
– Är Fair Trade-ambassadör.
– Är förälder, i ständig utveckling.
– Har varit prästkandidat i Västerås stift. Antagen hösten 2004. Och nu jobbar jag i Svenska kyrkan, men inte som präst utan som kommunikatör.
– Har varit teaterförman på V-Dala nation och varit med i olika amatörteateruppsättningar på Periskop, Botkyrka amatörteaterförening, av Riksteatern med mera.

Sensommaren 2015 blev jag publicerad i riktig bok för första gången: en antologi med texter för barn i börja-skolan-åldern. Hoppas på mer – det finns många texter som dräller i byrålådorna.

Mejla gärna!

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Webbplats’ type=’url’/][contact-field label=’Meddelande’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]