Palmsöndagen: idag har det fallit iskornsblandad snö i Vallentuna. Och det har predikats i kyrkor över hela världen om vem som blir välkomnad och hyllad och vem som inte blir det.

Samma dag rapporteras det att 70 procent av svenska folket är nöjda med den nya flyktingpolitiken. Den som sågas av i princip alla remissinstanser (ytterligare källa i DN här).

Jag kan inte låta bli att tänka på att 660000 svenskar bor utomlands (7 procent av befolkningen). Det brukar sägas att en ska vara stolt över att bo i ett land som fler människor flyr till än från – men stämmer det verkligen?

Vi kommer att behöva arbetskraft här, vi som bor kvar. Och jag behöver bo i ett land som driver på för tillit och sammanhang. Varför annars stå ut med kylan och mörkret, när det finns länder med palmer?

Dela
Facebook Twitter Email