imageSå här är det: i mitt jobb träffar jag ohemula mängder kloka människor som gör världen bättre. Människor som lappar, reser upp, klistrar ihop, spänner ett tak över, sätter i strålkastarljuset, vrider upp och sätter fart på. Och i efterhand förstår man inte hur nånting alls kunnat fungera utan det de skapat.

Som idag när jag fick workshoppa under ledning av Elias från Sveriges interreligiösa råd. Vi pratade om hur hantera hat och hot, om vad som bränner och skaver och om smarta saker för att minska rädsla. Få föräldrar att mötas fast de aldrig gjort det utan barnen som gemensamma nämnare. Vägra Hata-projektet, följeslagare på asylboenden och överhuvudtaget det här att religiösa företrädare jobbar ihop för ett schyst samhälle. Med andrum.

Ordet andrum har missbrukats så galet mycket det senaste halvåret men jag tänker att det är just sådant här som skapar andrum. Högre till taket, mer luft att andas. Det går inte att pausa från en värld där människor simmar i panik över haven.

Dela
Facebook Twitter Email